Ce tratăm?

Tratăm cu cele mai bune rezultate nu numai defectele generate de timp (tratamente anti-aging), ci și cele generate de diverse accidente sau traume (de exemplu: cicatrici după arsuri, cicatrici și imperfecțiuni după accidente de mașină, imperfecțiuni după operații diverse etc.)

O altă preocupare majoră este corectarea unor defecte genetice, cum ar fi angioamele, defecte cu impact important pentru psihicul celor care s-au născut cu ele sau a părinților acestora.

Tratarea impecabilă și rapidă a formelor severe de acnee sau rozacee, care „schilodesc” fața și psihicul celor care suferă, reprezintă o altă reușită a centrului nostru.

Acnee

Pentru afecțiunile acneice, recomandăm o varietate largă de tratamente, de la cele topice (creme, soluții) la retinoizi (roacutane) adecvate fiecărui caz în parte, în scopul de a stopa în primul rând puseele de acnee.

Acest lucru previne formarea cicatricilor. Există persoane cu acnee ușoară care dezvoltă rapid cicatrici și persoane cu forme severe care nu dezvoltă cicatrici, evoluția fiind imprevizibilă. În acest scop, în ultimii ani s-au adăugat tratamentele foto-terapeutice.

În cabinetul nostru folosim lumina intens pulsată, mai ales în formele de acnee intens inflamatorie pentru un aspect rapid îmbunătățit, în paralel cu tratamentele clasice.

Angioame

Angiom plan congenital

Multe dintre angioame (pete roșii, vasculare, din naștere) se pot trata fără risc, fără durere și fără cicatrice, cu IPL.

Citește mai departe

Angiokeratoame

Sunt angioame asemănătoare celor în cireașă, de dimensiuni variabile, numeroase, localizate pe scrot. Sunt leziuni cu transmitere genetică.

Necesită 3-5 ședințe de tratament cu IPL, fără riscuri și cu disconfort minim, deși zona scrotului este o zonă sensibilă.

Netratate, aceste angioame se pot mări în dimensiuni, cu vârsta, ajungând la dimensiunea unor boabe de strugure, cu risc de hemoragii la traumatisme minime.

Angiokeratom

Alunițe (Nevi)

Reprezintă o intervenție chirurgicală minoră. Deși minoră, nicio intervenție chirurgicală nu poate fi tratată cu superficialitate: ea trebuie efectuată într-o sală specială, folosită doar pentru intervenții dermatologice; igiena sălii trebuie să fie perfectă.

Citește în continuare

Blushing

După ani de flushing, adică înroșiri spontane, explozive și zilnice ale feței, cauzate de emoții pozitive sau negative, căldură, soare, saună, consum de alimente fierbinți, consum minim de alcool.

Citește mai departe

Buze subțiri

Cuvântul „filler” provine din englezescul „to fill”, ce înseamnă „a umple”. Fillerele injectabile sunt una dintre cele mai utilizate tehnici de rejuvenare facială.

Citește mai departe
Carcinoame de piele

Reprezintă o intervenție chirurgicală minoră. Deși minoră, nicio intervenție chirurgicală nu poate fi tratată cu superficialitate: ea trebuie efectuată într-o sală specială, folosită doar pentru intervenții dermatologice.

Citește mai departe
Celulită

Masajul medical corporal, face parte din fizioterapie. Prin termenul „masaj” se înțelege o grupare sistematică și științifică de manopere executate asupra țesuturilor corpului uman cu scopul de a influența pieleaterminațiile nervoasemusculatoră și chiar circulația generală.

Citește mai departe

Cheratoză pilară

Stare precanceroasă care apare la persoane care s-au expus excesiv la soare pe parcursul vieții; apar zonele de alopecie (chelie) a scalpului, dosul mâinilor, antebrațe, gambe, părțile laterale ale aitului, față. IPL coagulează vasele leziunii și acesta dispare în 2-3 ședințe.

Cheratoză actinică

Cheratoze seboreice

Stare precanceroasă care apare la persoane care s-au expus excesiv la soare pe parcursul vieții; apar zonele de alopecie (chelie) a scalpului, dosul mâinilor, antebrațe, gambe, părțile laterale ale aitului, față. IPL coagulează vasele leziunii și acesta dispare în 2-3 ședințe.

Cheratoză actinică

Chisturi

Se indică pentru chisturi sebacee sau pilare și lipoame (acumulări de grăsime localizate).

Necesită anestezie locală cu xilină 1-2%, urmată de o mică incizie cu bisturiul, de 3-10 mm sau efectuarea unui mic orificiu rotund cu cauterul; prin apăsare se exprimă conținutul chistului apoi se evacuează învelișul acestuia, prin prindere cu pensa; dacă acesta este fragil (chist vechi infectat) el se poate evacua imperfect și în această situație se introduc în cavitatea rămasă, substanțe care topesc restul și se pansează.

În următoarele zile, pacientul trebuie să vină la pansament zilnic, la cabinet.

Cicatrici diverse (arsuri, suturi)

Cicatricile reprezintă zone de țesut fibros care înlocuiesc pielea normală după o traumă. Cicatricea rezultă din procesul de reparație cutanată, deci poate fi considerat rezultatul unui proces natural de vindecare; cu excepția traumelor foarte reduse ale pielii, aproape toate rănile se vindecă cu un grad de cicatrice; cicatricile reprezintă o zonă mult mai sensibilă față de pielea normală, ele sunt cu atât mai mari cu cât rana a fost mai profundă și mai extinsă.

Citește mai departe

Cicatrici după acnee

Odată instalate, cicatricile post acneice sunt însoțite de obicei și de alte traume ale acneei: pete violacee, roșii, maronii etc.

În cabinetul nostru folosim pentru tratamentul acestora, lumina intens pulsată combinația cu radio frecvența, care stimulează producția de colagen pentru a „umple cicatricile”.

Pete acnee

Înainte

Acnee după 3 ședințe IPL

Acnee după 3 ședințe IPL

Comedoane

Exprimarea (evacuarea) comedoanelor

Exprimarea (evacuarea) comedoanelor

Comedoanele reprezintă acumularea de sebum pe traiectul folicului pilar, au o culoare alb-gălbuie și ies prin porii pielii dacă aceștia sunt apăsați. Comedoanele pot fi negre când sebumul vine în contact direct cu aerul și grăsimea se oxidează luând o culoare închisă sau albe, când grăsimea este acoperită la suprafața porilor de 2-3 rânduri de celule epidermice, nu sunt în contact cu aerul și grăsimea rămâne mai deschisă la culoare.

Citește mai departe

Condiloame acuminate

Cauterizarea leziunilor cutanate. Se folosește pentru a îndepărta o varietate largă de leziuni cutanate de tipul: veruci seboreice îndurate, carcinoame mici sau superficiale, condiloame genitale, țesut de granulație periunghial, fibroame moi, papiloame etc.

Citește mai departe

Granulom piogen (Botriomicom)

Se folosește pentru a îndepărta o varietate largă de leziuni cutanate de tipul: veruci seboreice îndurate, carcinoame mici sau superficiale, condiloame genitale, țesut de granulație periunghial, fibroame moi, papiloame etc.

Citește mai departe

Cuperoză

Cuperoza reprezintă o stare a pielii cu un aspect de fond rozaliu - roșu, pe care se dezvoltă în timp vase vizibil dilatate roșii - violacee, ca niște ațe; aspectul este de „față de bețiv”, deși majoritatea celor care o au, nu consumă alcool. Este o predispoziție constituțională (moștenire de familie) la persoane cu fototip slab, 1-2.

Citește mai departe

Keloizi

Keloizii reprezintă cicatrici exagerate, formate pe locul unor plăgi mult mai mici (exemplu: pe suturi chirurgicale); au o tendință permanentă de creștere în timp, sunt roșii, cu vase dilatate, de multe ori pruriginoși și foarte inestetici.

Citește mai departe

Keratoze actinice

Reprezintă o stare precanceroasă ce apare la persoane care s-au expus excesiv la soare pe parcursul vieții; apar pe zonele de alopecie (chelie), dosul mâinilor, antebrațe, gambe, părțile laterale ale gâtului, față.

Tratamentul IPL coagulează vasele leziunii și aceasta dispare în 2-3 ședințe.

Lacuri venoase
Reprezintă o dilatație a unei venule, cu localizare în derm; se coagulează în 1-2 ședințe de tratament IPL. Totuși, leziunile cu localizare la buză, nu se pot trata cu IPL.
Lentigine (Lentigo simplex)
Acestea sunt pete mici (1-2 mm diametru), maronii, care apar oriunde pe față sau pe corp, după expuneri prelungite la soare. Răspund foarte bine la tratamentul IPL, necesitând 1-2 ședințe la un interval de 3-4 săptămâni.
Lentigo (Pete maronii)

Lentigo solar (Senil, „pete de ficat”) - pete maronii de dimensiuni medii / mari (4mm - 1 cm), pe zone expuse la soare (dosul mâinilor, față, umeri, antebrațe, gambe), care dau aspect de piele îmbătrânită.

Necesită 1-3 ședințe IPL, la un interval de 3-4 săptămâni, cu efect excelent pentru întreținerea și iluminarea zonelor tratate.

Lipoame

Evacuarea (extincția) chisturilor și lipoamelor se indică pentru chisturi sebacee sau pilare și lipoame (acumulări de grăsime localizate).

Citește mai departe

Melanom (Biopsie excizională)

Reprezintă o intervenție chirurgicală minoră. Deși minoră, nicio intervenție chirurgicală nu poate fi tratată cu superficialitate. Ea trebuie efectuată într-o sală specială, folosită doar pentru intervenții dermatologice; igiena sălii trebuie să fie perfectă; dotarea sălii pentru acest tip de intervenții trebuie să fie completă.

Citește mai departe

Melasma

Reprezintă o modificare de culoare a pielii, de obicei întâlnită pe față. Se mai numește chloasma sau masca gravidică. Afectează mai frecvent femeile, gravidele, consumatoarele de anticoncepționale sau alte preparate hormonale, persoane cu dereglări tiroidiene, mai ales cele cu piele mai închisă la culoare. Este declanșată în mod cert de expunerea la soare, la persoane predispuse genetic.

Citește mai departe

Moluscum Contagiosum

Chiuretajul leziunilor cutanate. Chiuretajul reprezintă o „răzuire” superficială, utilizată pentru leziunile moi, superficiale: veruci seboreice, moluscum contagiosum, etc.

Acestea sunt îndepărtate cu minimă afectare a pielii din jur; de multe ori nu este necesară nici măcar o anestezie locală, metoda fiind foarte puțin dureroasă. Uneori, chiuretajul este urmat de câteva puncte de cauterizare pentru oprirea sângerării sau îndepărtarea unor resturi de țesut mai aderent; zonele chiuretate se lasă de obicei nepansate, se spală zilnic, cu apă și săpun și se aplică de două ori pe zi o cremă cu antibiotic (baneocin, dermazin) pentru a preveni infecția.

Zonele chiuretate se vindecă rapid - în 3-5 zile.

Păr în exces

Epilarea (progresivă, definitivă, permanentă). Se recomandă pentru hipertrichoza localizată, hirsutism, motive pur estetice, plastii cu dezvoltare de fire de păr pe suprafața lor, „păr încarnat”, tendința la infecții (foliculite, abcese) după alte tipuri de epilare (smulgere cu ceară, epilator etc.)

Citește mai departe

Pete „Café-au-lait”

Sunt pete maronii de dimensiuni diferite, din naștere, care răspund foarte bine la tratamentul IPL. Imediat după tratament, se închid la culoare și apoi se decolorează progresiv în următoarele zile post-tratament.

Pacientul trebuie informat că problema nu se rezolvă pe loc, fiind necesare 3-5 ședințe la un interval de 3-4 săptămâni.

Pete Cafe-Au-Lait

Înainte de IPL

Pete Cafe-Au-Lait

După 3 ședințe de IPL

Piele cu tendință la acnee

După rezolvarea unei acnei, pot rămâne urme ca niște pete maronii / violacee, care de la distanță se confundă cu fosta acnee; acestea se rezolvă și „de la sine” în 1-2 ani; o rezolvare rapidă în 2-3 ședințe la 3-4 săptămâni. Procedura se face cu IPL, care rezolvă concomitent și cicatricile atrofice, hipertrofice sau roșețile localizate asociate.

Citește mai departe

Pete după vindecarea acneei

După rezolvarea unei acnei, pot rămâne urme ca niște pete maronii / violacee, care de la distanță se confundă cu fosta acnee; acestea se rezolvă și „de la sine” în 1-2 ani; o rezolvare rapidă în 2-3 ședințe la 3-4 săptămâni. Procedura se face cu IPL, care rezolvă concomitent și cicatricile atrofice, hipertrofice sau roșețile localizate asociate.

Citește mai departe

Piele îmbătrânită

IPL produce o întinerire a pielii fără sânge, dureri sau perioadă de refacere. Sunt necesare însă 5 ședințe succesive la 3-4 săptămâni interval pentru atingerea de beneficii maxime.

Citește mai departe

Piele lăsată

Cuvântul „filler” provine din englezescul „to fill”, ce înseamnă „a umple”. Fillerele injectabile sunt una dintre cele mai utilizate tehnici de rejuvenare facială.

Citește mai departe

Pistrui
Pistrui (efelide) - răspund foarte bine la tratamentul IPL. Necesită 2-3 ședințe la un interval de 3-4 săptămâni. Ulterior, se impune o fotoprotecție solară înaltă și evitarea expunerii la soare, altfel recidivează.
Pleoape lăsate (Blepharochalasis)
Poikilodermia Civatte

Zone de culoare maroniu-roșiatică, cu piele asemănătoare „pielii de curcan”, rezultată în urma expunerilor frecvente la soare, pe gât (zonele laterale) și decolteu, rezultând un aspect de „gât nespălat”.

Citește în continuare

Pomeți lăsați

Cuvântul „filler” provine din englezescul „to fill”, ce înseamnă „a umple”. Fillerele injectabile sunt una dintre cele mai utilizate tehnici de rejuvenare facială.

Citește mai departe

Pori dilatați

Porii reprezintă locul de ieșire a firelor de păr din piele. Pielea este un organ complex care are diverse funcții, inclusiv reglarea termică, de aceea necesită o poartă de intrare - ieșire spre exterior.

Citește mai departe

Radiodermită cronică

Reprezintă o etapă de agravare a unei cuperoze: apar leziuni inflamatorii și pustuloase, asemănătoare cu coșurile.

Citește mai departe

Rejuvenare păr

Se poate efectua topic, oral sau chirurgical. Pe piața cosmeticelor și dermato-cosmeticelor există sute de produse care s-au dovedit, însă, deloc eficiente.

Citește mai departe

Riduri

În Statele Unite, toxina botulinică este cea mai populară formă de procedură dermato-estetică după microdermabraziune. Ea a fost aprobată de FDA-ul American (forul suprem de aprobare a alimentelor, medicamentelor și aparaturii pe teritoriul SUA), ca fiind un tratament sigur pentru tratamentul ridurilor.

Citește mai departe

Rinofima

Este un aspect de „cartof” al nasului, în cadrul formelor de rozacee gravă. IPL rezolvă prompt, de prima intenție, dilatațiile vasculare, micșorează orificiile glandelor sebacee (porii), înmoaie țesutul fibros din piele, ducând la micșorarea evidentă a nasului; tratamentul continuă cu completarea chirurgicală a hipertrofiei pielii nasului.

Rinofima

Rinofima

Roșeți localizate

Cuperoza reprezintă o stare a pielii cu un aspect de fond rozaliu - roșu, pe care se dezvoltă în timp vase vizibil dilatate roșii - violacee, ca niște ațe. Aspectul este de „față de bețiv”, deși majoritatea celor care o au nu consumă alcool; este o predispoziție constituțională (moștenire de familie) la persoane cu fototip slab 1-2.

Citește mai departe

Rozacee
Reprezintă o etapă de agravare a unei cuperoze: apar leziuni inflamatorii și pustuloase, asemănătoare cu coșurile. IPL rezolvă rapid inflamația și determină uscarea pustulelor (prin temperatură înaltă, distruge termic bacteriile și parazitul demodex folliculorum care agravează boala), în 2-3 ședințe la interval de 3 săptămâni, urmând apoi tratamentul specific cu antibiotic de lungă durată, creme cu sulfacetamidă-sulf, acid azelaic etc.
Spider naevus
Este o mică dilatație vasculară stelată care apare la copii, femei însărcinate, persoane care iau anticoncepționale. Este localizată frecvent în vârful nasului și se tratează cu IPL în 1-2 ședințe.
Telangiectazii față

Telangiectazii

Telangiectazii

Telangiectaziile sunt mici vase dilatate în zona superficială a pielii. Pot apare în orice zonă, dar mai frecvent în jurul nasului, pomeți, bărbie. Se pot dezvolta și pe membre, mai ales inferioare, imediat sub genunchi și în jurul gleznelor. Acestea se numesc vene spider (păianjen).

Citește în continuare

Transpirație excesivă

În Statele Unite, toxina botulinică este cea mai populară formă de procedură dermato-estetică după microdermabraziune. Ea a fost aprobată de FDA-ul American (forul suprem de aprobare a alimentelor, medicamentelor și aparaturii pe teritoriul SUA), ca fiind un tratament sigur pentru tratamentul ridurilor.

Citește mai departe

Tumori benigne

Reprezintă o intervenție chirurgicală minoră. Deși minoră, nicio intervenție chirurgicală nu poate fi tratată cu superficialitate: ea trebuie efectuată într-o sală specială, folosită doar pentru intervenții dermatologice; igiena sălii trebuie să fie perfectă.

Citește în continuare

Unghie încarnată / Avulsia unghială
Avulsia chimică se face prin pansament ocluziv al unghiei cu iodură de potasiu 50%, pansament care trebuie menținut nemișcat pe unghii circa 8 zile. La îndepărtarea pansamentului, unghia cu micoză este înmuiată, fragilă și poate fi îndepărtată prin tăiere cu foarfeca și/sau chiuretare. Citește în continuare
Vase sparte

Cuperoza reprezintă o stare a pielii cu un aspect de fond rozaliu - roșu, pe care se dezvoltă în timp vase vizibil dilatate roșii - violacee, ca niște ațe; aspectul este de „față de bețiv”, deși majoritatea celor care o au, nu consumă alcool. Este o predispoziție constituțională (moștenire de familie) la persoane cu fototip slab, 1-2.

Citește mai departe

Venectazii picioare

În cabinetul nostru se utilizează unul dintre cele mai bune lasere vasculare din lume: ND yag 1064 nm, platforma americană Cutera.

Citește în continuare

Vergeturi

Cunoscute sub termenul latin striae distensae, vergeturile reprezintă o formă de cicatrice însoțită de modificări de culoare. În funcție de vechimea lor pot fi: maronii, albe sau roșii.

Citește în continuare

Veruci vulgare (Negi)
Se realizează cu azot lichid, care produce o congelație a țesutului țintit. Se pot trata leziuni superficiale, mici, non-maligne. Pentru leziunile maligne sunt necesare crio-aparate mai sofisticate. Totodată acest tip de veruci se pot trata cu ajutorul laserului vascular (Terra). Citește mai departe
Dermatită atopică

Este cunoscută sub denumirea de eczemă. Este o afecțiune a pielii: cronică, recurentă, influențată genetic, care apare la bebeluși, copii și ocazional la adulți.

Citește mai departe