Vergeturi

Cunoscute sub termenul latin striae distensae, vergeturile reprezintă o formă de cicatrice însoțită de modificări de culoare. În funcție de vechimea lor pot fi: maronii, albe sau roșii. În general, evoluția lor este de la roșu la maroniu apoi își pierd complet culoarea. În funcție de severitatea lor, pot avea un aspect superficial de foiță de țigară.

Vergeturile se formează prin întinderea foarte rapidă a pielii, asociată cu: sarcina (75-90 % din femeile însărcinate dezvoltă vergeturi mai fine sau mai severe), pusee rapide de creștere, creștere rapidă în greutate, body building exagerat, fluctuații hormonale severe, abuz de steroizi.

Localizările frecvente sunt pe abdomen, sâni, partea internă a brațelor, a coapselor, pe fese. De obicei sunt o problemă estetică supărătoare.

Deși există pe piața cosmeticelor o varietate de creme și loțiuni anti-vergeturi destul de costisitoare, acestea s-au dovedit total ineficiente; de multe ori masajul asociat duce de fapt la îmbunătățirea aspectului vergeturilor și nu cremele în sine.

Cabinetul nostru are rezultate ilustrate cu poze înainte–după tratament, cu dispariția totală a vergeturilor și  îmbunătățirea definitivă a texturii pielii în zona de apariție, prin microdermabraziune.

Condiția esențială este ca vergeturile să fie recente (sub 2 ani), de culoare roșie sau maronie, nu albă-sidefie. Acestea reprezintă o problemă de terapie, la ora actuala existând totuși comunicări legate de efectul de ameliorare cu ajutorul tehnologiei laser facțional, care este însă foarte costisitoare.

Pentru tratarea vergeturilor sunt necesare 10 ședințe de microdermabraziune spațiate pe 2 săptămâni.