Microdermabraziunea

Vergeturi înainte de microdermabraziune

Vergeturi înainte de microdermabraziune

Dispariție completă după 10 ședințe

Vergeturi după de microdermabraziune

Reprezintă o „rașchetare” superficială a pielii, un peeling mecanic realizat cu freze cu diamante care îndepărtează celulele moarte ale pielii pentru a expune o piele proaspătă, catifelată, strălucitoare. În plus, se realizează o desîncrustare a porilor, sebumul evacuându-se mai ușor și mai natural; efectele imediate enumerate sunt urmate de efecte în timp: accelerarea producerii de celule tinere de către stratul bazal, generator al pielii, excitarea producerii de colagen, rezultatul final fiind o reîntinerire naturală a pielii. Un singur tratament corect cu freze, exfoliază stratul cornos cât 3 peelinguri chimice cu acid glycolic 3%, sau cât un peeling cu acid glycolic 70% (greu de suportat).

Microdermabraziunea cu freze diamantate este: non-invazivă, nedureroasa, nu necesită timp de recuperare (după tratament, pielea e roz-roșiatică timp de maxim o oră!), nu necesită anestezie, poate trata orice tip de piele. Microdermabraziunea cu freze diamantate este superioară celei cu cristale (de fapt este vorba de un praf de oxid de aluminiu, care prin aspirare repetată, poate fi generator de fibroza pulmonara sau de iritare a ochilor), aparatele cu cristale acționând mai slab, fiind de obicei structurate pentru uzul cosmeticienelor, nu al medicilor.

Procedura se utilizează pentru: piele cu tendință la acnee, cicatrici după acnee, comedoane albe sau negre, piele agresată de soare, piele uscată sau cu pete de descuamație, piele grasă, riduri fine, pete maronii diverse pe față, gât, decolteu, mâini), întreținerea feței după tratamente laser sau IPL, vergeturi (cu efect excelent pe cele proaspete, roșii, instalate sub 2 ani, de exemplu după naștere!), cicatrici diverse. Efectele pozitive asupra pielii au fost dovedite științific prin biopsii cutanate succesive, după fiecare tratament de microdermabraziune, biopsii efectuate pe voluntari și lamele histologice, cercetate la microscop.

Sunt necesare 3-4 tratamente la interval de 14 zile, apoi o întreținere lunară (ten gras) sau la 2 luni (ten uscat), pentru un ten radiant.

Procedura se poate aplica pe orice zona corporala (de exemplu, pentru mirese, se poate efectua pe tot corpul, pentru o piele ultra catifelată), dar regiunile cele mai cerute sunt: față, gât, decolteu, mâini, umeri și partea superioară a spatelui.

Pe parcursul a 6 ani, am tratat cu rezultate deosebite sute de persoane, femei și bărbați cu unul dintre cele mai bune microdermabrazoare din lume, Diamond Skin (Coral Gables, Miami, SUA), aprobat de FDA–ul American (forul American care girează calitatea aparatelor, medicamentelor și alimentelor pe teritoriul SUA) și CE, ca un standard în îngrijirea pielii.

Pentru rezultate optime, este foarte importantă calitatea aparatului, prezenta vacuumului perfect pe tot parcursul tratamentului, structura perfecta a frezelor. Aceste criterii fac diferența de preț a aparatelor, dar și diferența de rezultate; din păcate, pe piață există și aparate scumpe cu rezultate minime, de aceea, țineți cont de bunul renume al cabinetului și de numărul de ani de experiență, pentru a nu avea decepții!

Procedura este ideală pentru persoanele alergice la substanțe chimice (produse cosmetice sau de peeling chimic) sau la gravide, riscul de alergie fiind nul. Necesită o consultație dermatologică prealabilă pentru a verifica dacă nu sunt infecții pe zona care urmează să fie tratată (virale, bacteriene, ciuperci, paraziți); în acest caz, se tratează inițial aceste infecții și microdermabraziunea se efectuează după sterilizarea perfectă a zonei.