Cuperoza - Tratament - Cabinet dermatologie Cluj

Derma Team - Cabinet Dermatologic

< inapoi

Cuperoza

 

Cuperoza inainte de IPL

Cuperoza dupa 2 sedinte IPL

Cuperoza blushing inainte IPL Cuperoza blushing dupa 2 sedinte IPL


Cuperoza reprezinta o stare a pielii cu un aspect de fond rozaliu –rosu, pe care se dezvolta in timp vase vizibil dilatate rosii –violacee, ca niste ate; aspectul este de ’’fata de betiv’’, desi majoritatea celor care o au nu consuma alcool; este o predispozitie constitutionala (mostenire de familie) la persoane cu fototip slab, 1-2.

 

Aspectul de cuperoza apare dupa ani de flushing, adica inrosiri spontane, zilnice, explozive ale fetei, la emotii pozitive, negative (caldura, soare, sauna, consum de alimente fierbinti, consum minim de alcool) vasele se dilata brusc apoi se contracta, flushingul fiind de durata scurta= secunde, minute; unele vase nu se mai pot recontracta in timp si raman dilatate paralitic, devenind vizibile: cele mici dau fondul roz –rosu uniform al pielii, cele mai mari se vad ca niste ate rosii.

 

Exista factori declansatori sau agravanti ai rosetii pielii: temperatura inalta (bai fierbinti, dusuri fierbinti, sauna, mincare sau bautura fierbinte, expunerea la soare), stresul, emotiile positive sau negative, anxietatea, alcoolul, mancarurile iuti, fumatul, cofeina. Si anumite medicamente (cortizonice) si creme (cortizonice, antirid  iritante) pot declansa rozaceea.

 

Foarte multe persoane au rozacee in forme usoare, ramanand nediagnosticate si netratate.

 

Cuperoza blushing inainte IPL Cuperoza blushing dupa 2 sedinte IPLPrima linie de tratament in rozacee este reprezentata de topice antibiotice si/sau antibiotic oral. Acestea pot controla leziunile asemanatoare acneei, dar au efect nul pe roseata, capilare sparte sau dilatate si pe calitatea pielii (rugoasa); aici intervine rolul radical al tratamentelor moderne cu lumina intens pulsata sau laser. Lumina intens pulsata rezolva la o trecere pe fata: roseata difuza, coaguleaza capilarele, micsoreaza porii, lichefiaza sebumul in exces, re-texturizeaza pielea. Efectul de imbunatatire este ”dramatic” de la o sedinta la alta. Pentru vasele foarte dilatate se poate asocia tratamentul cu laser vascular.

 

Efectul pozitiv pe roseata-vase dureaza 2-5 ani daca persoana evita factorii declansatori enumerati.


Cuperoza - Tratament - Cabinet dermatologie Cluj

   

     

 NEWSLETTER
Email:
 
Parteneri
Cabinet SanDerm Cabinet EstetDerm

   

 TUR VIRTUAL
Tur Virtual Cabinet
Ultimele articole

    Rss
    Cuperoza - Tratament - Cabinet dermatologie Cluj
    Download Wordpress Seo Plugin