Angioame

Buza superioară (înainte)

Angiom

După 7 ședințe IPL

Angiom

Angiom plan (congenital) înainte

Angiom plan congenital

După 5 ședințe IPL

Angiom plan congenital

Multe dintre angioame (pete roșii, vasculare, din naștere) se pot trata fără risc, fără durere și fără cicatrice, cu IPL. În trecutul nu prea îndepărtat se practicau pentru acest tip de leziuni, intervenții cu risc estetic mare - excizii chirurgicale cu plastii de piele din alte zone, iradieri cu stronțiu etc.

Acum, lumina intens pulsată este un tratament excelent, fără traumă.

Se pot trata:

  • angioame serpiginoase;
  • angioame în pata de vin de Porto (port wine stain);
  • angioame salmon patch (pată de somon);

Angioamele necesită mai multe ședințe de tratament, depinzând de vechimea angiomului (cu cat persona e mai tânără, cu atât se rezolvă mai repede).

Cel mai repede se rezolva angioamele situate asimetric, de o parte a fetei (5 ședințe), față de cele localizate centrofacial (10-12 ședințe). Tratamentele IPL se pot combina cu cele cu laser vascular Nd:YAG 1064 nm, în cazul în care angiomul e mai complex și mai profund.

În cazul angioamelor complexe, este necesară o investigație eco Doppler vascular, pentru depistarea eventualelor malformații profunde, anterior tratamentelor IPL - Laser. Acestea rezolvă partea de angiom superficial, vizibil, iar hipertrofia vasculară subiacentă se rezolvă chirurgical.